Служби

 

Божественна Літургія
Щонеділі

9:30 am – Свята Літургія (Українсько-Англійська)

 

 

 

 

Лист від Пастора. Христос «… задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли.» 2 Кор 8:9.

Лист від Пастора. Христос «… задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли.» 2 Кор 8:9.

Дорогі, в Христі браття і сестри,

Прийміть гаряче привітання та благословення Господа нашого Ісусу Христа. Сподіваюсь, що воно знaйде вас і ваші родини та домашні церкви в Дусі Божому та благодатній любові.

В цей час Передріздвяного посту, звертаюсь до вас з молитовним словом привіту та просьби. Просьби розцінити це та розсудити цей незвичайний рік, як він відображається на нас і стає ніби реальністю нашого сьогоднішнього дня.

Ласка Божа незалежно від бідності чи багатства виливається в щедрість для люблячих Господа (2 Кор 8:2). Ті, що по благодаті жертвують, вони спочатку полюбили Господа понад міру і їхня любов вилилась в благодійності до церкви Христової і ближніх – послідовників Його, що опинилися в скруті. Жертовна любов Македонської церкви до Павла та послідовників Христа була найбільшим прикладом зростання в благодаті.

Українці в діаспорі, зокрема на чолі з греко-католицькою церквою, завжди відзначались цими якостями «…у вірі, у слові, у знанні, у всякій пильності…» (2 Кор 8:7). Тепер прийшов час, коли ваша любов до Бога, дорогі парафіяни, повинна вилитися в благодійності до нашої парохії cвятих верховних апостолів Петра і Павла.
Пандемія COVID-19 максимально обмежила зібрання вірних у храмі для здійснення Пресвятої Євхаристії та інших Богослужень, але не обмежила нас в молитві та Духовному Причасті, приналежності до спільноти і в збереженні наших приміщень, де в найближчому майбутньому ми знову зустрінемось. Наближається холодна пора року, коли потрібно належним чином підтримувати температуру в приміщенні церкви для збереження щойно відновленої іконографії, щоб незабаром церква могла своїм теплом прийняти нас та ще довго бути осередком духовності та української спадщини для майбутніх поколінь в Канаді. Церква також має великий паркінг, який потрібно тримати в належному стані, а це вимагає неабияких коштів. Наш бенкетний зал та паркінг завжди були вагомим джерелом фінансування парафії. Це також давало можливіть нам підтримувати Дім для Сеньйорів впродовж багатьох років. Під час пандемії все припинилось так само як і всі грошові надходження.

Матеріально ми збідніли та потребуємо підтримки, але духовно ми укріпилися, бо ми маємо вас, люблячих Господа. Тих, що пристосовуючись до тимчасових труднощів надалі є активними членами парафії, які користуючиcь технологією приймають участь в Недільних Богослуженнях та щоденних Біблійних Студіях та жертвують через PayPal.

Справжня любов до Бога породжує в серці бажання поділитися, підтримати, дивитися вперед з вірою, надією, любов‘ю. Адже, і Христос «… задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли.» 2 Кор 8:9. Розбагатіти Його вбожеством – це означає полюбити Його всім серцем, силою, душею та Його церкву і нашого ближнього так, як Він полюбив.

До люблячих Господа Апостол Павло так пише:

«Бо, якщо даєте з бажанням, то й дар приймається згідно з тим, що є, а не з тим, чого ви не маєте. Не треба, щоб  іншим легше було, а вам стало важче, треба, щоб усім було однаково. Річ у тім, що ваш теперішній достаток має допомогти іншим у скруті. Щоб потім достаток іншого став у пригоді вам, коли матимете скруту.
Так сказано у Святому Писанні:
«Хто мав багато, той не мав надлишку,
а хто мав мало, не мав нестатків».
2 Кор 8:12-15

Дорогі у Христі, ваша підтримка буде справді доказом вашої любові й нашої похвали про вас перед обличчям Церков нашої Єпархії та всієї Католицької церкви у Світі, яка веде нас до спасіння через найбільшу жертву Ісуса Христа.

Святий Апостол Павло ще так навчає про пожертви:
«…щоб то були щедрі й добровільні дари, а не віддані проти волі через вашу пожадливість. Пам’ятайте: хто скупо посіє, той і пожне скупо. Хто ж сіє щедро, той і врожай матиме багатий. Нехай кожен жертвує так, як вирішив у своєму серці, без жалю. Адже Бог любить тих, хто дає з радістю. Бог може збагатити вас усілякими дарами, та так, що завжди мали б ви у всьому достаток і навіть надлишок для для всіляких добрих справ. Як сказано у Святому Писанні:
«Дарує щедро Він і бідним подає.
І доброта його ніколи не минає».
Хто дає зерно сіячеві, і хліб на поживу, Той забезпечить та примножить ваше насіння і збільшить врожай праведності вашої. І станете ви багатими всім, щоб були ви щедрими завжди. Бо щедрість ваша через нас створює багато подячних молитв Богові.», 2 Кор 9:5-11.

Завдяки доказам вашої любові до Бога та нашої парохії, що висловиться у вашій щирій підтримці я прославлятиму Господа та молитовно дякуватиму Йому за Вас неустанно.

Христос посеред нас! Є і Буде!

Парох церкви святих верховних апостолів Петра і Павла
отець Петро Двірник.

7 листопада 2020, Скарборо